2024. feb 02.

Elly Conway: Argylle

írta: Mézesmoly
Elly Conway: Argylle

Ismerd meg Te is a könyvet!

image_123650291_3.JPG

Zuhanó repülőgép módjára csapódtunk bele a történetbe.

Instagram poszt

Tudtam én, hogy egy kémtörténet nekem való, de azt nem, hogy ennyire!Egy könyv a CIA titkos küldetéseiről könnyed, szórakoztató formában, ahol egy percre nem áll meg a sztori.

Egyik oldalon van egy törtető orosz, aki be akarja bizonyítani a népnek, hogy méltó az ország vezetésére.

Másik oldalon pedig ott a csapat.

Argylle (akit a most megjelent filmnek köszönhetően már csak és kizárólag Henry Cavillként lehet elképzelni) véletlen belebotlik egy CIA küldetésbe, rátermettsége és tehetsége révén pedig meghívást kap a kiképző központba. E/3-as írásmódban külső szemlélőként követhetjük a kiváló férfiakból és nőkből álló csapatot, több szemszögből élhetjük meg az akciókat, közben figyelhetjük Fjedorov hideg és kegyetlen mindennapjait is.

Argyllet múltja nehéz súlyként nyomja a jelenben is, csapata hideg bizalmatlansággal figyeli, pedig sosem lehet tudni, van-e igazi tégla közöttük.

A könyv alaptörténe a Borostyánszoba felkutatása, amelyet gyakran „a világ nyolcadik csodájaként” emlegetnek, az egyik legfelbecsülhetetlenebb művészeti alkotás volt Oroszországban, de a második világháborúban a náci Németországba hurcolták darabokban, majd a háború befejezése után elveszett. Ez a múltbéli emlék egy szimbólum az orosz népnek, ennek visszaszerze a terve az oroszunknak. Persze ha a CIA hagyja.

A könyvet itt találod meg

 Változatos helyszíneken kerülnek őrült nagy kalandokba embereink, nyomról nyomra haladva közelítik meg a célt, néhol már Indiana Jones filmben éreztem magam. Műkincsek, titkos jelek, nyomok kutatása 462 oldal tömör akcióban. De mi is a célja a CIA-nak ezzel a küldetéssel, ha nem maga a Borostyánszoba felkutatása? A könyvből kiderül! Kerek egész a történet, nincs hiányérzeted, megszereted a szereplőket, mindenkiről csöpögtet a könyv apró infó morzsákat, amik a végére összeállnak.

Már maga a könyv ad egy Kigsman életérzést, az azonos címen megjelenő filmet pedig pont a Kingsman rendezője alkotta meg. A film ezek után tuti megnézős, de örülök, hogy előrendeltem a könyvet és előtte átélhettem a könyv lapjain ezt az elképesztő izgi és szórakoztató sztorit.

image_123650291_4.JPG

Fülszöveg

Minél jobb a kém, annál nagyobb a hazugság.
Egy luxusvonat, ami Moszkva és egy sorsfordító találkozó felé száguld.
Egy CIA-repülő, amit lelőnek az Arany Háromszög dzsungelében.
Egy náci gyűjtemény, mely Nyugat-Lengyelország elérhetetlen hegyeiben rejtőzik.
Egy hiányzó műkincs, a világ nyolcadik csodája, mely már hét évtizede eltűnt.
Egyetlen esély a megváltásra...

Tulajdonságok

A könyvet itt találod meg

 

  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.

  • Oldalszám: 464

  • Kötésmód: puhatáblás

  • Nyelv: magyar

 f176cf3c4b23a18efdc765f549f93009bdb93c2a.jpg

Szólj hozzá

Maxim Könyvkiadó Argylle Elly Conway