2023. nov 26.

Lynette Noni: A gyógyító

írta: Mézesmoly
Lynette Noni: A gyógyító

Amindenit. A könyv közepén még úgy gondoltam, hogy lehet kicsit lehúzom ezt a könyvet. De aztán bumm, fordulat, bumm még nagyobb fordulat, aztán megint fordulat,  majd jött az utolsó oldal és.. csak ismételni tudom magam. Amindenit.

Az alapszitu szerint a 17 éves Kiva a híres börtön, a Zalindov rabja már 10 éve, jóideje ő a börtön gyógyítója. Felüti a fejét egy betegség a rabok között, amire meg kell találni a gyógyírt, ez a kór lassan százak életét veszélyezteti.

Bekerült a börtönbe a lázadó királynő, aki jogosan követelhetné a trónt, viszont nagyon beteg. Kiva feladata az ő életét is megmenteni.

És emiatt a rab miatt keveredik rendkívül veszélyes helyzetbe, ez végigkíséri a könyvön keresztül.  

A nagy megrázkódtatások mellett viszont barátságok szövődnek, és betekintést nyerünk a börtön sötét életébe.  

‼️ Bizonyos jelenetek felkavaróak lehetnek, erőszakkal és szexiuális bántalmazással találkozhatunk a könyvben, viszont nem eköré épül a történetszál. ‼️

Egyedi színfolt ez a könyv a fantasyk között, nagyon finoman adagolva a varázslatot, határozottan új volt ez a világ számomra, nem éreztem, hogy ezt bizony olvastam már valahol.

Néhol lassan haladtunk, túl sok oldalt szántunk bizonyos témákra, ilyenkor lankadhat kicsit a figyelem. Viszont szépen építkezik a történet, rendkívül fordulatos, gyakran hangosan felkiálltottam, hogy miiii.

És külön ki kell emelnem, hogy ilyennel még nem találkoztam, hogy egy könyv utolsó oldala ilyen hatással legyen rám.

Konkrétan leesett az állam, akkora fordulat volt, libabőrös lettem és szidtam magam fennhangom, hogy miért, miért kezdtem el olvasni így, hogy még nincs folytatás :D :D

Köszönöm a lehetőséget a Maxim Kiadónak!

Fülszöveg

A tizenhét éves Kiva Meridan a hírhedt halálbörtön, a Zalindov rabjaként él, ahol gyógyítóként tevékenykedik. Amikor a Lázadó Királynőt letartóztatják, arra ítélik, hogy kiállja a Végzet Próbáját. Aki győzedelmeskedik, azt ártatlannak nyilvánítják, és szabadon engedik – csakhogy eddig még senki sem élte túl. Így hát a súlyosan beteg Lázadó Királynőnek esélye sincs. Egyik nap Kiva egy kódolt üzenetet kap a családjától: „Ne hagyd meghalni! Jövünk.” Ezért önként jelentkezik, és átveszi a Lázadó Királynő helyét a próbán, hogy mindketten megszabadulhassanak. A börtön már a lázadás küszöbén áll, ráadásul megjelenik egy rejtélyes, új rab, aki a lány szívéért küzd. Kiva úgy érzi, a megpróbáltatásai még csak most kezdődnek.

Tulajdonságok

  • Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.
  • Oldalszám: 464
  • Kötésmód: füles, puhakötésű
  • Nyelv: magyar

 

A könyvet itt találod meg!

Szólj hozzá

recenzió Maxim Könyvkiadó Lynette Noni A gyógyító