2023. nov 24.

Alexandra Bracken: LORE

írta: Mézesmoly
Alexandra Bracken: LORE

Volt már olyan érzésed, hogy eluralkodott rajtad egy könyv?

 

Magába szippant és napokig nem ereszt. Nem engedi, hogy gyorsan letudd, szinte kiköveteli a rászánt időt, ízlelgesd minden egyes mondatát. A rengeteg cselekménnyel folyamatosan fenntartja a figyelmedet, de mégis lassan kell haladnod, tiszteled a történetet, megadod neki a kellő időt és végül úgy váltok el, hogy tudod, ez egy szép emlék lesz neked örökké.Na ilyen élmény volt nekem a Lore.

Instagram poszt 

A görög mitológiából hatalmas szeletet kapunk, mellette folyamatos izgalmak majd 500 oldalon keresztül.

Gyakran hasonlítják a könyvet az Éhezők viadalához és bizony nem tévednek, hasonló hangulata van. Folyamatos feszültség van jelen a könyvben, izgulunk, rettegünk, vajon kit vadásznak le legközelebb, és mellette nagyon sokat tanulunk.

🔞 szeretném jelezni, hogy a néhol brutális gyilkosságok megjelenése miatt fiatalabb korosztálynak nem ajánlom.

Az alap szituáció szerint Zeusz megbüntette az isteneket, emiatt hétévente emberi alakot öltenek és halandók lesznek egy hétig. Ilyenkor kezdődik a vadászat, aki megöli valamelyik istent, átveszi helyét a halhatatlan istenek között.

New York utcáin játszódó vérengzés a mai modern civilizációban különleges elegyet alkot a görög mitológiával.

A társadalmi berendezkedés valami zseniális, picit jobban kellett az elején figyelni, hogy ki kivel van, milyen dinasztia, de a végére teljesen belejöttem 😀

TIKTOK

Sok-sok izgalom, harc, múlt és jelen váltakozása, görög mitológia, szimpatikus főhősök, néhol nagyfokú brutalitás és egy egészen elhanyagolható mennyiségű romantika urban fantasyba csomagolva, csodás történet zárással. 
Halandó életemet ezennel a te sorsodhoz kötöm…
Csak túlélés van, és meg kell tenni, amit meg kell tenni
Köszönöm a recenziós példányt a Maxim Kiadónak.

Fülszöveg

Tagadhatod a sorsot, de a sors nem tagadja meg magát.
Ha harcolsz ellene, az nem ment meg attól, ami rád vár.
Egy régi lázadás büntetéseként hétévente kilenc görög isten kénytelen halandóként járni a földön, és ősi dinasztiák leszármazottai vadásznak rájuk. Mindannyian meg akarnak ölni egy istent, hogy megszerezzék annak hatalmát és halhatatlanságát. Lore Perseous már régen hátat fordított ennek a brutális világnak, miután egy rivális dinasztia megölte a családját. Évekig ellenállt a bosszú gondolatának, de a következő vadászat előtt segítségét kéri két résztvevő: Castor, a rég halottnak hitt gyerekkori barát, aki megdobogtatja Lore szívét, valamint az utolsó eredeti istenek egyike, a súlyosan sebesült Athéné. Az istennő szövetséget ajánl közös ellenségük legyőzésére. Azonban Lore döntése, hogy sorsát Athénéhoz köti, és újra csatlakozik a vadászathoz, halálos árat követel - és talán nem is elég ahhoz, hogy megállítsa egy új isten felemelkedését, akinek hatalmában áll az emberiséget térdre kényszeríteni.

Tulajdonságok

Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.
Oldalszám: 496
Kötésmód: füles, puhatáblás
Nyelv: magyar

A könyvet itt szerezheted be

Szólj hozzá

recenzió Lore Maxim Könyvkiadó Alexandra Bracken Dream Könyvek