Mézesmoly

Könyvajánlók. Tőlem. Neked.

2024. ápr 07.

Laura Thalassa: Dark Harmony - A Lélektolvaj

írta: Mézesmoly
Laura Thalassa: Dark Harmony - A Lélektolvaj

20240407_110951_original_1.jpg

Laura Thalassa alkotott nekünk egy világot, amibe beleszerettünk; adott nekünk két szereplőt, akik a szívünkhöz nőttek; leírt nekünk egy történetet, amit nem felejtünk.

Szereted a romantikus fantasy sorozatokat?

A könyvet itt találod meg

Az Alkusz-sorozat kitöltött egy űrt a romantasy műfajban, izgalmas és fordulatos eseményei a könyvhöz szegezi az olvasót.

Az egész adott egy kevés ACOTAR érzést, így, ha SJM kedvencét szeretted, érdemes lehet ezt a sorozatot is elolvasnod.

20240407_111022_original.jpg

A Dark Harmony egy hosszú és részletes harci jelenettel indul, sejtetve, hogy nem lesz egyszerű a szereplőink dolga a záró kötetben sem. Callie és Des szerelme megingathatatlan, együttes erővel igyekeznek nem csak egy, hanem két nagyhatalmú gonoszt ...

Tovább Szólj hozzá

recenzió Anassa Könyvek Laura Thalassa

2024. ápr 02.

Jack Ketchum: Holt idény

írta: Mézesmoly
Jack Ketchum: Holt idény

img_5620.jpg

🔞Figyelem! Az ajánlómat, a könyvet pedig főleg csak erős idegzetűeknek ajánlom. 🔞

Mind kiderült, én nem vagyok az…

Még mindig kavarog a gyomrom és villannak be képek a könyvből. Jack Ketchum zseniális, le a kalappal, így kell írni. Mert minden szagot és ízt éreztem, minden szúrást, harapást, vágást és lövést. De ezzel a könyvvel a tűréshatáromat léptem át.  

Egy társadalom peremére szorult ember csoport él Dead River környékén a sűrű erdőben. Azt mondtam ember? Neem, nem. A DNS-ük talán, de ezek már rég állatok. Figyelnek, megfigyelnek és keresik a következő prédájukat. Mert mind tudják, az ember hús az ízletes zsírréteg miatt a legízletesebb.

Carla és baráti társasága egy hetet tervez eltölteni a ...

Tovább Szólj hozzá

2024. ápr 02.

Francesc Miralles: szerelem kisbetűvel

írta: Mézesmoly
Francesc Miralles: szerelem kisbetűvel

img_5406.JPG

Pillangóhatás: egyetlen kis változtatás az életedben sorsfordító hatással lehet a későbbi történések alakulására.

Samuel, a német tanszék egyetemi oktatója életében ez a kis változtatás egy kóbor macska volt. Misima a jelenlétével egész esemény láncolatot indított be.

Egy igazi filozofikus utazás ez a könyv a magányról, emberi kapcsolatokról, a jövőről és természetesen a macskákról.

Samuel élete sivár volt. Minden nap ugyanazt csinálta, nem volt öröme az életben. Néha elment egyedül moziba, vagy színházba. Nem voltak barátai, csak egy undok nővére.

Gyakran elgondolkozott azon, ha meghalna, mennyi idő után találná meg valaki a testét? Napok?

Nem, inkább hetek!

Misima érkezése kizökkentette Samuelt a ...

Tovább Szólj hozzá

recenzió Partvonal Kiadó

2024. ápr 02.

Julie Murphy: Én, a cipő meg a nagy ő

írta: Mézesmoly
Julie Murphy: Én, a cipő meg a nagy ő

img_5390.JPG

Érzem a bizsergető érzést a mellkasomban, amit olyankor szokás, amikor a humorérzéked tökéletesen illik a másikéhoz.

A tavalyi év nagy felismerése volt, hogy rájöttem, chick-lit típus vagyok. Vállalom. Van egyfajta addiktív hatásuk, ami miatt, ha egyszer ráérzel az ízére, követeled magadnak rendszeresen az adagodat. Könnyed, szórakoztató könyvek, 1-2 nap alatt elolvasod, nagy egetrengető filozófiai mélységekbe nem repít, azt adja, amit ígér, jól érzed magad.

Te is szereted őket?

Az Én, a cipő, meg a nagy Ő című könyv főszereplője a cipőimádó Cindy. Megkapta a diplomáját, a divatiparban szeretne munkát találni, de semmi ötlete nincs, mihez kezdjen magával, ezért hazaköltözik mostoha anyjához, aki a világ ...

Tovább Szólj hozzá

recenzió Menő Könyvek Julie Murphy

2024. ápr 02.

Hannah Grace: Wildfire - Futótűz

írta: Mézesmoly
Hannah Grace: Wildfire - Futótűz

20240323_131845_original.jpg

Nézem, ahogy bemész, hogy ne kelljen látnod, ahogy elmegyek

Ha imádtad az Icebreakert, akkor azért olvasd el, ha nem annyira tetszett, akkor meg azért! Mert a Wildfire pont annyira lendületes és pörgős, mint az előző rész, de annál sokkal cukibb. Egyszerűen nincs rá jobb szó, egy kis cukormáz az egész, nagyon tetszett.

Russ (muffin, aki miatt az első részben tönkretették a hokipályát :D) egy házibulijuk alkalmával belebotlik Auroraba, és egy pajzán kis jengát követően a srác szobájában kötnek ki mindketten. Egy forró éjszaka után Rory lelép, azzal a tudattal, hogy a srác úgysem akar tőle semmi komolyabban.

Aurora a nyarat a gyerekkori kedvenc nyári táborában tölti felügyelőként, másnap meg is érkezik, és ...

Tovább Szólj hozzá

recenzió Maxim Könyvkiadó Dream Könyvek Hannah Grace

2024. ápr 02.

Elizabeth Lim: Hat bíborszín darumadár

írta: Mézesmoly
Elizabeth Lim: Hat bíborszín darumadár

20240329_102206_original.jpg

Ha a szerelem könyv lenne, így nézne ki. Már csak küllemével is felkelti az ember érdeklődését, mert ritkán látni ennyire gyönyörű borítót és élfestést. De ahogy mondani szokták, a külső megfog, a belső megtart. Varázslatos történet ez.  

Nagyon örülök, hogy egyre több keleti mitológiai történet jut el hozzánk. A távolkelet mesés titokzatossága nálam mindig egy biztos pont ahhoz, hogy szeressek, imádjak egy történetet. 

A fülszöveg bevezet minket a cselekménybe. Shiori, a bátor és talpraesett hercegnő egy nagy titkot őriz. Varázsereje van, de ha ez kiderül, az országa ezt száműzetéssel bünteti. A lány egy elrendezett házasság elől menekülve beleesik egy tóba, ahol megpillant egy sárkányt. Ez a sárkány fogja ...

Tovább Szólj hozzá

Menő Könyvek Elizabeth Lim

2024. feb 24.

Ava Reid: A Tündérkirály rejtélye

írta: Mézesmoly
Ava Reid: A Tündérkirály rejtélye

img_6287.jpg

Különleges atmoszféra jellemzi a könyvet, amolyan komor, nyirkos, sötét, szinte még fáztam is olvasás közben. Ezt a hatást tökéletesen átadta.

Instagram poszt

  Effy építészhallgató, jelentkezik egy feladatra, kedvenc írója egykori otthonának felújítását kell megtervezni. A birtokon ott él az író fia, Ianto, a megbízó, aki nagyon furcsa módon fejezi ki érdeklődését a lány iránt. Preston, az irodalom szakos hallgató is a házban kutat, lehetséges szakdolgozati téma után.

  A könyvet itt találod meg

Egy fantasy világban vagyunk, vagy mégsem? Ez járt végig a fejemben, ugyanis a különböző rémképek, amiket álmában és ébren is lát Effy, elbizonytalanítottak, hogy ez lehet végig csak a lány fejében történnek meg?

...
Tovább Szólj hozzá

2024. feb 02.

Elly Conway: Argylle

írta: Mézesmoly
Elly Conway: Argylle

Ismerd meg Te is a könyvet!

image_123650291_3.JPG

Zuhanó repülőgép módjára csapódtunk bele a történetbe.

Instagram poszt

Tudtam én, hogy egy kémtörténet nekem való, de azt nem, hogy ennyire! Egy könyv a CIA titkos küldetéseiről könnyed, szórakoztató formában, ahol egy percre nem áll meg a sztori.

Egyik oldalon van egy törtető orosz, aki be akarja bizonyítani a népnek, hogy méltó az ország vezetésére.

Másik oldalon pedig ott a csapat.

Argylle (akit a most megjelent filmnek köszönhetően már csak és kizárólag Henry Cavillként lehet elképzelni) véletlen belebotlik egy CIA küldetésbe, rátermettsége és tehetsége révén pedig meghívást kap a kiképző központba. E/3-as írásmódban külső szemlélőként követhetjük a kiváló férfiakból és nőkből álló csapatot, ...

Tovább Szólj hozzá

Maxim Könyvkiadó Argylle Elly Conway

2024. jan 24.

Tracy Wolff: Vonzódás

írta: Mézesmoly
Tracy Wolff: Vonzódás

img_5384.JPG

Hogy is kezdtem az első rész ajánlóját? Tini énem ujjong? Na valahogy így voltam a második résszel is. De határozott előrelépés volt a történetben, már nem feltétlen tinirománc hangulata volt, engem már elkapott a fantasy vonal is rendesen. Ez a 718 oldalas monstrum ismét letehetetlenre sikeredett, olvasása felért egy karedzéssel.

A történet pontosan ugyanott folytatódott, ahol az első könyv véget ért. Vagyis, majdnem, eltelt pár hónap, amiről semmit nem tudtunk meg. Mert kiderült, hogy - DOBPERGÉS ÉS NAGY-NAGY SPOILER VESZÉLY - Grace egy kőszörny. Bocs, nem lehet erről a könyvről spoiler nélkül beszélni. Szóval kőszörny. Az első részben átélt döbbenetem, mi szerint a suli egyik része igazi sárkány, akik emberi alakban is ...

Tovább Szólj hozzá

Cartaphilus Trací Wolff

2024. jan 22.

R. F. Kuang: Sárga

írta: Mézesmoly
R. F. Kuang: Sárga

img_5387.JPG

Egy könyv, amiben azt sem bánnád, ha a főszereplő már a felénél valami csúf balesetet szenvedne. Egy könyv, amitől nagyon szeretnél íróvá válni, majd gyorsan meggondolod magad, mert borzasztó gonosz tud lenni ez a világ. Egy könyv, amit az elejétől a végéig átjár a SÁRGA irigység. És mégsem tudod letenni...

Athena sikeres írónő, már az egyetemen sorra kapta az ösztöndíjakat, könyveit átjárta egyféle ősi tehetség, gyönyörű, határozott céltudatos nő, aki élete nagy történelmi kéziratát fejezte be épp. Nos, kár, hogy ez a könyv nem Athenaról szól. Ez a könyv June-ról szól, aki akár Athena életét is élhetné. Együtt végeztek az egyetemen ugyanazon a szakon, de ő nem kapott ösztöndíjakat. Az első könyve bukás lett ...

Tovább Szólj hozzá

Magnólia Kiadó R.F.Kuang

süti beállítások módosítása