2024. jún 16.

T.Kingfisher: Varázslókalauz önvédelmi sütéshez

írta: Mézesmoly
T.Kingfisher: Varázslókalauz önvédelmi sütéshez

20240501_135323_original.jpg

Ilyen egy édes könyvet! 

A könyv egy gyilkossággal indít, de ezek kívül olyan báj lengi körbe, amit fiatalabb olvasóknak is bátran ajánlok.  

Mona 14 éves, egy pékségbe süt nap, mint nap, varázserejével életre tudja kelteni (és keleszteni?) a tésztákat. Egész seregnyi mini mézeskalács embere van, akik parádéznak nap mint nap, vagy csak segítenek neki elérni a magasabb polcokon lévő hozzávalókat.  

A könyvet itt találod

Egyik hajnalon viszont Mona egy hullát talál a pékségben. A város vezetősége úgy tűnik nagyon ráállt a varázsos emberekre, így természetesen Mona a fő gyanúsított. Pedig tényleg csak jól tud tésztát keleszteni. Bár beláthatjuk, egy igazi fegyvert is sikerült alkotnia a jól megnőtt kovász, Bob személyében, akit biztonsági okokból inkább a pincében tartanak.  

Jól esett ez a történet, mint egy falat kenyér (ha-ha), ha nevetni szeretnél, belebonyolódni a hatalmi harcokba és kíváncsi vagy, milyen módszerekkel sikerül egy új hadsereget felállítania a városnak, mindenképp less bele a könyvbe.   

Itt beleolvashatsz

20240601_112345_original.jpg

Köszönöm szépen a recenziós példányt a Kossuth Kiadónak!

Fülszöveg

A tizennégy éves Mona más, mint a város védelmével megbízott mágusok: nem tudja uralni a villámlást, nem tud beszélni a vízhez. Familiárisa egy vödörnyi kovász, mágiája pedig kizárólag kenyéren működik. Kényelmes életet él a nénikéje pékségében, ahol mézeskalács embereket bír táncra.

Élete azonban fenekestül felfordul, amikor egy holttestet talál a pékségben. Egy orgyilkos járja a város utcáit, varázsnépekre vadászik, és úgy tűnik, Mona a következő célpontja. Ráadásul a mágusok nélkül maradt, káoszba zuhant várost olyan veszély fenyegeti, amelyhez képest az orgyilkos lesz Mona legkisebb problémája…

Tulajdonságok

  • Kiadó: Kossuth Kiadó

  • Oldalszám: 352

  • Kötésmód: puhatáblás

  • Nyelv: magyar

Kiajanlasvarazslokalauz_20240408_0851_52.jpg (318×450)

Szólj hozzá

recenzió Kossuth Kiadó T.Kingfisher