2024. máj 19.

Eva-Maria Bast: Bielefeld asszonyai 2. – A cukor illata

írta: Mézesmoly
Eva-Maria Bast: Bielefeld asszonyai 2. – A cukor illata

20240504_153535_original.JPEG

Sejtettem, hogy igazi cukorfelhőben lesz részem a könyv olvasása közben, de hogy ennyi témát fogunk közben boncolgatni, azt nem gondoltam volna! 

A könyvet itt találod

A Meister család vállalkozásának sikere töretlen, növekednek, terjeszkednek. Carl fia, Julius felnőtt, ledoktorált és szeretné bemutatni leendő feleségét családjának. Lotte félénk leány, de magával ragadó bája hatással van az emberekre. Többek között Julius gyerekkori barátjára is… 
Boldogan él a család, és azon gondolkoztam, oké oké, de még a könyv nagy része hátra van, miről fog ez a továbbiakban szólni? 
A sikert, békét és boldogságot beárnyékolta az első világháború kirobbanása. A férfiak nagy részét besorozták, bizakodtak a győzelemben és tervezték a jövőt. Az asszonyokra maradt a gyári munka, és szépen virágzásba borult a női egyenjogúság gondolata. Vajon meg merik lépni, hogy ugyanannyi fizetést adjanak a nőknek, mint a férfiaknak? Gyönyörű bemutatást kapunk, milyen lépéseken haladtak végig a nők egészen a nagy napig, mikor is a nők is szavazhattak! 

Dráma és veszteségek köde lepte el a Meister család életét, szerelmek kezdődtek, árulás ütötte fel a fejét családon belül, de minden oldal után bíztunk abban, hogy a végén minden jóra fordul és nem marad majd más csak a cukor illata. 

Köszönöm szépen a lehetőséget a Kossuth Kiadónak! 

Ez számomra ismét egy felejthetetlen alkotás lett! 

Fülszöveg

Bielefeld, 1914. A Meister család vállalkozása virágzik, a sütőpor hatalmas sikert arat. Julius, a cégalapító fia ledoktorált kémiából, és át akarja venni a cég irányítását, de előtte még feleségül akarja venni Lottét, a nagy szerelmét. Amikor a félénk Lotte megérkezik Bielefeldbe, nagyon izgatott amiatt, hogy vajon elfogadják-e Julius feleségeként. De minden gondja megalapozatlannak tűnik, a két fiatal hamarosan összeházasodhat, és Lotte már az első gyermeküket várja. De a boldogság csak rövid ideig tarthat, mert a kegyetlen valóság, amely már régóta a levegőben lóg, utoléri őket: kitör az első világháború, Julius pedig evonul. Nem sokkal ezután a család szörnyű hírt kap, és hirtelen minden használható ötletre szükség van, hogy megmentsék a vállalatot...

Tulajdonságok

  • Kiadó: Kossuth Kiadó
  • Oldalszám: 448
  • Kötésmód: puhatáblás
  • Nyelv: magyar

Szólj hozzá

recenzió Kossuth Kiadó