2024. ápr 02.

Julie Murphy: Én, a cipő meg a nagy ő

írta: Mézesmoly
Julie Murphy: Én, a cipő meg a nagy ő

img_5390.JPG

Érzem a bizsergető érzést a mellkasomban, amit olyankor szokás, amikor a humorérzéked tökéletesen illik a másikéhoz.

A tavalyi év nagy felismerése volt, hogy rájöttem, chick-lit típus vagyok. Vállalom. Van egyfajta addiktív hatásuk, ami miatt, ha egyszer ráérzel az ízére, követeled magadnak rendszeresen az adagodat. Könnyed, szórakoztató könyvek, 1-2 nap alatt elolvasod, nagy egetrengető filozófiai mélységekbe nem repít, azt adja, amit ígér, jól érzed magad.

Te is szereted őket?

Az Én, a cipő, meg a nagy Ő című könyv főszereplője a cipőimádó Cindy. Megkapta a diplomáját, a divatiparban szeretne munkát találni, de semmi ötlete nincs, mihez kezdjen magával, ezért hazaköltözik mostoha anyjához, aki a világ legnagyobb párkereső valóságshowjának producere. Nem véletlenül emeltem ezt ki, de szerintem ki is találod, igen, Cindy is szerepelni fog ebben a műsorban. Jó lehetőség megmutatni magát és cipőcsodáit országvilág előtt.

Maga a műsor nagyon kedves környezetben volt tálalva, 25 nő verseng egy férfi szívéért, különböző játékos feladatokat megoldva. Cindy kedvességével, bájával és humorával könnyen kitűnhetne a versenyzők sorából. De nem ezzel tűnik ki leginkább. Ő az egyetlen plus-size játékos.

A könyvet áthatja ez a mélyről jövő kellemetlen érzés, ahogy próbálja magát elfogadni a főhősünk, viszont folyamatosan aggódik a túlsúlya miatt. Vajon összeér a repülőn a biztonságiöv? Talál a híres tervező ruhái között olyat, amit fel tud venni? Lehet-e esélye ennyi csinos lány mellett a versenyben meghódítani a srác szívét?

A kellemetlen érzés pedig abból adódik, mennyire képmutató világban élünk, jó szenzáció egy nagyobb darab lány szereplése, kiváló példa mindenkinek, de számoltak-e a műsor írói azzal, hogy ő is lehet befutó? Esetleg előre megtervezték ki lehet majd az Ara? De nyugi, ezt csak a felszín alatt érzékelheted, mert maga a könyv, vicces, édes és annyira magával ragadó, hogy én egy nap alatt befaltam az egészet.

Egy könyv, amiben minden úgy történik, ahogy lennie kell, szórakoztató jelenetekkel, sok-sok romantikus oldallal, és egy lánnyal, aki tudja mit akar, és rájön, hogy ehhez csak annyit kell tennie, hogy küzd a saját céljaiért!

Köszönöm szépen a recenziós példányt a Menő Könyveknek.

Fülszöveg

Cindy imádja a cipőket, egy helyes masni vagy egy divatos sarok az önkifejezésének az eszköze. Divatmegszállottként és molett lányként sosem talál rá illő dizájner-ruhadarabokat, de a cipők sosem hagyják cserben. Amikor megszerzi a tervezői diplomáját, nem tudja, mihez kezdjen, és hazaköltözik a mostohaanyjához, Erica Tremaine-hez, a világ legnagyobb párkereső valóságshowjának produceréhez. Amikor az utolsó pillanatban kiesik egy lány a műsorból, hirtelen Cindy kerül a rivaldafénybe. Talán ha megvillantja a tévében a menő cipőkollekcióját, akkor az lökést jelenthet a karrierjében is. És addig is miért ne randizgasson a partiképes nagy Ő-vel? De mivel ő az első és egyetlen plus-size versenyző a műsorban, egyik napról a másikra kész szenzációvá és a testpozitivitás ikonjává válik. És ami még elképzelhetetlenebb: valóban beleszeret a hercegbe! Cindy ad egy esélyt a sorsnak, hogy a kétértelmű bókok, az alattomos műsorkészítők és a kétszínű játékostársak ellenére végig tudja vinni ezt az egészet, úgy, hogy a szíve nem törik darabokra a kalandos út során. 18+

Tulajdonságok

A könyvet itt találod meg

 

  • Kiadó: Menő Könyvek

  • Oldalszám: 368

  • Kötésmód: puhatáblás

  • Nyelv: magyar

    Julie Murphy - If the Shoe Fits - Én, a cipő meg a nagy Ő
Szólj hozzá

recenzió Menő Könyvek Julie Murphy