2024. ápr 02.

Francesc Miralles: szerelem kisbetűvel

írta: Mézesmoly
Francesc Miralles: szerelem kisbetűvel

img_5406.JPG

Pillangóhatás: egyetlen kis változtatás az életedben sorsfordító hatással lehet a későbbi történések alakulására.

Samuel, a német tanszék egyetemi oktatója életében ez a kis változtatás egy kóbor macska volt. Misima a jelenlétével egész esemény láncolatot indított be.

Egy igazi filozofikus utazás ez a könyv a magányról, emberi kapcsolatokról, a jövőről és természetesen a macskákról.

Samuel élete sivár volt. Minden nap ugyanazt csinálta, nem volt öröme az életben. Néha elment egyedül moziba, vagy színházba. Nem voltak barátai, csak egy undok nővére.

Gyakran elgondolkozott azon, ha meghalna, mennyi idő után találná meg valaki a testét? Napok?

Nem, inkább hetek!

Misima érkezése kizökkentette Samuelt a mókuskerékből, új utakra kellett lépnie és akarva akaratlanul új embereket ismert meg. Hirtelen legbensőségesebb bizalmasa lett a szomszéd öregúrnak, a kocsmában fejtegette a nagy talányt, a vörös idegen vajon miért pontosan 17 percig issza a sörét minden egy és alkalommal? És egy megfakult gyerekkori emlék adott új értelmet az életének. Ez szerelem egy emlékbe, vagy az emlék miatti szerelem? Döntsd el te magad!

Szórakoztató egyszerűség jellemzi a könyvet olyan tanításokkal tarkítva, ami miatt időről időre meg kellett állnom és kicsit elgondolkozom a saját életemen is. Páratlan élmény volt. Lassú folyású a történet, de nem is a cselekmény a lényeg, hanem az érzelmek és gondolatok, amik Samuel napjait gazdagították.

Köszönöm szépen a recenziós példányt a Partvonal Kiadónak!

Fülszöveg

A boldogság néha csak egy elütésnyire van
,,Élvezetesen abszurd, életigenlő ünneplés. Szó szerint felpattantam és hangosan éljeneztem az utolsó sor után!" - Matthew Quick, a Napos oldal szerzője Amikor Samuel, a német tanszék magányos egyetemi oktatója felébred az új év első napján, biztos benne, hogy ez az esztendő sem hoz számára mást, mint szenvedő igéket és jelentéktelen pillanatokat. Pedig még túl fiatal ahhoz, hogy élve eltemesse magát. Egy nap váratlan vendég surran be barcelonai otthonába, aki nem hajlandó egyhamar távozni. Misima, a kóbor macska események láncolatát indítja el, ami kibillenti Samuelt a kedvenc könyveivel, német művészfilmekkel és komolyzenével körülbástyázott élete kényelméből, a pillangóhatás pedig legnagyobb megrökönyödésére megállíthatatlannak bizonyul. A négylábú jövevény olyan helyekre repíti a férfit, ahol még sosem járt, valamint olyanokkal ismerteti össze, akiket másképpen biztos nem sodor az útjába a sors. És ami még jobb, Samuel azt is megtanulja, hogy a szerelem néha a legapróbb írásjelekben rejlik. Humor, romantika és varázslat keverednek ebben a különleges hangulatú regényben, amely visszaadja a hitünket a szerelem mindenkit megváltoztató és mindent legyőző erejében.

Tulajdonságok

A könyvet itt találod meg

 

  • Kiadó: Partvonal Kiadó

  • Oldalszám: 256

  • Kötésmód: puhatáblás

  • Nyelv: magyar

    Francesc Miralles - Szerelem kisbetűvel
Szólj hozzá

recenzió Partvonal Kiadó