2023. dec 15.

Tracy Wolff: Sóvárgás

írta: Mézesmoly
Tracy Wolff: Sóvárgás

img_3603.JPGElrejtett kis tini énem nagyon bezsongott ettől a könyvtől 😁😁😁

Ki ne szeretne egy gyönyörű kastély falai mögött megbújó bentlakásos suliban tanulni, ahogy természetesen mindenki extradögös (miért nem lehet átlagos tizenéves srácokat ábrázolni egyszer végre?!).  

Tényleg gyönyörű hely a Katmere Akadémia, a falak, az ablakok, az oszlopok. Imádom a könyvtárat! De maga a környezet sem lehet semmi, Alaszka szívében, hófödte tájakon, ahol éjjelente az Aurora Borealis, azaz az északi fény tündököl.

Ezt az idillt viszont egy tragédia árnyékolja be, Grace szülei autóbalesetben meghaltak, utolsó élő rokonaihoz költözik, nagybátyjához, aki az iskola igazgatója, és unokatestvéréhez, Macyhez.  

Grace kezdetektől fogva érzi, hogy valami nincs rendben ezzel a sulival. Mint ahogy később kiderül, ő  az egyetlen ember a tanulók között 🧛🏻‍♂️

Viszont mikor rájön mi a szitu, meglepően könnyen befogadja. Nem is értettem 😂

Mondhatnánk, hogy túl van írva a könyv, ugyanis ebben a bő 600 oldalban kb. egy hét történéseit olvashatjuk, viszont mégsem éreztem így. Pörög Grace agya rendesen, több esemény történik vele, mint mással egy évtized alatt.

Leszögezném, a Twilight sztoritól mindig is kivert a víz. Tehát nincs efféle rajongásom 😁

Külön tetszett, hogy meg lett magyarázva TUDOMÁNYOSAN, miért nem tud egy vámpír kimenni a napra, ha ember vért fogyaszt 😁

Amikor én emberi vért iszom, a testem olyan hormont választ ki, amitől nem tudok kimenni a napfényre. El kell telnie körülbelül egy hétnek, hogy a hormon teljesen kiürüljön belőlem. Az állati vér nem aktiválja ugyanezt a hormont.

Imádom, remélem a fokhagyma hatása is ki lesz így fejtve a későbbiekben 😂

A történet alakulása meglepő volt számomra, érdekes szörnyek, előbukkan pár rosszakaró, egy nagy és gonosz terv, és a végén sok-sok akció. Kiváló első kötet, felkelti az érdeklődést a folytatáshoz. Külön tetszett a végén pár fejezet a főbb eseményekről másik szemszögből, tartogatott még egy kis izgalmat a végére.

Összességében én imádtam, szórakoztatott, nagyon nem kell rajta gondolkozni, pörög a cselekmény, ezáltal az oldalak is.

Igazából bárkinek szívesen ajánlom, aki szereti a vámpíros sztorikat egy nagy adag tini szerelmes középsulis cukiskodással nyakonöntve.

‼️Folyik a vér rendesen, de nem brutális módon‼️

Fülszöveg

A világtól elzárt Katmere Akadémia nem mondható átlagos középiskolának. Az exkluzív bentlakásos iskola folyosóit alakváltók, boszorkányok és vámpírok járják, a szülei tragikus halála után idekerülő Grace pedig egyetlen dolgot tud biztosan: egyedüli halandóként egyáltalán nem tartozik ide. Az iskola színfalai mögött kíméletlen küzdelem dúl, és Grace egyenesen a viszályok közepébe keveredik, amikor találkozik a Katmere egyik legveszélyesebb lakójával, Jaxon Vegával. A vámpír emberöltők óta senkit sem engedett közel magához, ám most valami ellenállhatatlan erő vonzza őt és a lányt egymáshoz - valami, ami mindkettőjük végzetét jelentheti.

Jaxon magánya mögött ugyanis életveszélyes titkok rejlenek, Grace pedig egyre inkább biztos abban, hogy nem véletlenül került a Katmere Akadémiára… hanem csalinak egy halálos játszmában.

A Sóvárgás és folytatásai az elmúlt évek legzajosabb könyvsikereinek bizonyultak; a letehetetlen vámpírtörténetből a Universal készít filmadaptációt.

Tulajdonságok

  • Kiadó: Cartaphilus KönyvkiadóSóvárgás
  • Oldalszám: 576
  • Kötésmód: ragasztott kötött védőborítóval
  • Nyelv: magyar
Szólj hozzá