2023. nov 26.

Ludányi Bettina: A festménybe zárt lelkek

írta: Mézesmoly
Ludányi Bettina: A festménybe zárt lelkek

A lelked már az enyém

John egy jól menő festő, aki rendkívül beteg módon gyilkol életükben eltévedt nőket és adja át őket az örökkévalóságnak.

Lefesti őket. Csak kérdés, hogy milyen festékkel?

Viszont

John egy igazán jóképű, megnyerő férfi, imádják a nők, persze, kinek ne jönne be egy elvont művész, akinek a látványától is lecsusszan az a bizonyos fehérnemű. Legalábbis én így képzeltem. Mert be kell vallanom, van valami ebben a fickóban, ami nekem nagyon bejött.

És tudom is, hogy micsoda. Az, ahogy egy bizonyos nővel bánik. Ki ne szeretne kitűnni más nők közül? Ugye, ugye? Még egy beteg elme is megvezethető egy különleges nővel.

John küldetésének érzi, hogy felszabadítsa a megrekedt nőket, így adva át őket a boldog mindenségnek. Hogy hogyan? Elveszi az életüket.

Váltott szemszögből követhetjük az eseményeket John, valamint Scott nyomozó gondolataival gazdagítva, az üldöző és üldözött történéseit lépésről lépésre.

Scott a szimpatikus, becsületes rendőr, akinek a zsigereiben is a saját ügye van, napról napra azon dolgozik, hogy megtalálja a gyilkost. Jó érzéke van hozzá, de vajon időben megfejti a titkokat? Mi mindent kell feláldoznia a megnyugvásért?

Ha egy ütős lélektani krimit keresel, érdekel a sorozatgyilkosok világa, esetleg szeretted a Dexter sorozatot (imádtam, engem annyira arra emlékeztetett a hangulata), bátran ajánlom.

Nagyon izgalmas, beszippant az első oldalon és az utolsó oldal után sem ereszt.

Az írónő alapos körültekintéssel vázolta fel a főszereplő pszichológiai hátterét, ezáltal olvasóként alaposabb képet kaphatunk ezen sötét elmék működéséről.

Köszönöm szépen köszönöm a recenziós példányt az írónőnek.

‼️ A könyv határozottan 18+os gyilkossági jelenetei miatt‼️

Fülszöveg

A lelkeket festményekbe zárja, hogy örökké ragyoghassanak

A rendőrség egy kivéreztetett női holttestet talál Houston egyik sötét sikátorában. Scott C. Flynn nyomozó kapja meg az ügyet, aki azonnal nekilát a rejtély felgöngyölítéséhez. Amikor végre áttörést ér el, Flynn ismét nehéz helyzetben találja magát. John M. McGlothlin látszólag egy hétköznapi festőművész életét éli, a felszín alatt azonban szörnyű titkokat őrizget. Munkái a női szépséget és a nőies ragyogást ábrázolják, ám többek ezek hétköznapi festményeknél. Egy festő. Egy nyomozó. Megannyi áldozat. És egy nő, aki közelről látta a gyilkost, mégis túlélte! Ő az álcázás mestere, egy agyafúrt szélhámos, és talán a kulcs a gyilkos elfogásához.

Ludányi Bettina legújabb regényében bepillantást nyerhetünk egy sorozatgyilkos megborult elméjébe. Izgalmas és brutális utazást teszünk a művészetek világába, és választ kapunk a valódi nőiesség kérdéseire.

Tulajdonságok

  • Kiadó: Álomgyár Kiadó
  • Oldalszám: 416
  • Kötésmód: puhakötés
  • Nyelv: magyar

 

A könyvet itt találod meg

Szólj hozzá

recenzió Álomgyár Kiadó Ludányi Bettina Festménybe zárt lelkek