2023. dec 20.

Sienna Cole: Elmejáték

írta: Mézesmoly
Sienna Cole: Elmejáték

image_123650291_2.JPG

Élni, vagy túlélni

Távol álljon tőlem az áldozathibáztatás. De...

Tim Ellis tizenhét éves srác, pont olyan, mint a többi, szereti a zenét, a videójátékokat, és próbálja megtalálni a helyét a világban. Egy nap azonban gitártokjába rejtett fegyverrel érkezik az iskolába, és brutálisan kivégzi négy osztálytársát.

Instagram poszt

Sajnos gyakran hallunk ehhez hasonló eseteket a tengeren túlról, és lássuk be, csúnyán szólva a "szenzáció" maga a támadás. De annak már nincs olyan nagy hírértéke, hogy miért fajulhat el eddig a helyzet, mi mindent kell átélnie egy fiatalnak ahhoz, hogy ilyen tettet hajtson végre. Mi az a tortúra, amit nap mint nap el kell szenvednie iskolatársaitól, amikor végül betelik a pohár. Véget vetne saját életének, de előtte vissza akarja adni mindazt, amit kapott.

Kötelező jelleggel megtartják az előadásokat az iskolában, ezzel is kipipálva a feladat. De utána mi lesz? Tanárok, szülők, iskolatársak dugják fejüket a homokba, néznek félre, mikor ismét valakit utolért a "faszagyerekek" bandája.

Sienna Cole Elmejáték című könyve ezekre a kérdésekre ad választ. És annál sokkal többet is.

A könyvet itt találod meg

 Mike Marshall nyomozó félretéve az egyértelműnek látszó tényeket, belemászik a sűrűjébe az esetnek. Dr. Miranda Crane, iskolai lövöldözésekben jártas pszichiáter segítségével próbálnak információt kicsikarni a gyilkosság óta sokkos állapotban lévő Erictől, aki szintén az áldozatok bandájába tartozott és aznap épp beteg lett, és nem ment iskolába.

image_123650291_1.JPG

Erős könyv, megvisel, kifacsar, sőt, bizonyos jeleneteknél felfordult a gyomrom. Borzalmas az emberi gonoszság. Szépen lassan megtalálod a kérdéseidre a válaszokat, egyre tisztább lesz az indok, és azt kell mondanom, megértem a srácot, hogy valamit tenni akart.

Szeretném minden fiatal kezébe odaadni ezt a könyvet, hogy felismerjék, csak úgy poénból szekálni valakit teljes mértékben kimeríti a zaklatás és bántalmazás fogalmát. Őszintén ajánlom a könyvet megrendítő jelenetei ellenére is mindenkinek, aki szeret olvasni az emberiség sötét oldaláról, a kiszolgáltatottságról, a zaklatásról, és egy olyan bámulatos, libabőrös fordulatról, amivel ritkán találkozni a könyvekben.

Ismerd meg az írónő könyveit, tarts velünk a Sienna Cole könyves héten!

sienna_cole.png

 Fülszöveg

„Élni vagy túlélni”

Tim Ellis látszólag ugyanolyan, mint minden tizenhét éves iskolás srác: szereti a zenét, rajong a videójátékokért, és próbálja megtalálni önmagát. Egy nap azonban állig felfegyverkezve érkezik az iskolába, és brutálisan kivégzi négy osztálytársát. A kiérkező rendőrség kereszttüzében őt is életveszélyes lövés éri, minek következtében kómába esik.

Mike Marshall nyomozó magabiztosan lát neki az egyszerűnek látszó ügynek, azonban hamar fény derül rá, hogy a gyilkosság gyökerei sokkal mélyebbre nyúlnak a vártnál. Ráadásul felbukkan egy koronatanú is, aki a tragédia okozta sokk miatt kihallgathatatlan. Marshall nyomozó szokatlan módszerhez folyamodik: egy, az iskolai lövöldözések lélektanában jártas pszichiáter, dr. Miranda Crane segítségét kéri.

Vajon kik a felelősök abban, hogy a merénylet megtörténhetett? Ártatlanok-e az áldozatok? Van-e remény a gyilkos számára? Mike Marshall és dr. Miranda Crane óriási nyomás alatt dolgozva versenyt fut az idővel, és miközben lépésről lépésre felfejtik a szálakat, olyan megrázó titkokra bukkannak, melyekre még ők sem számítottak.

Sienna Cole, a lehengerlően izgalmas Lefelé a folyón című regény szerzőjének új lélektani thrillerében az emberi elme félelmetes játékaiban merülhetünk el.

Tulajdonságok

  • Kiadó: Álomgyár Kiadóimage_123650291.JPG

  • Oldalszám: 432

  • Kötésmód: puhakötés

  • Nyelv: magyar

 

A könyvet itt találod meg

 

Szólj hozzá

recenzió Álomgyár Kiadó Sienna Cole Elmejáték Álomgyár Könyvesboltok