2023. nov 26.

J. M. Miro: Hétköznapi szörnyetegek

írta: Mézesmoly
J. M. Miro: Hétköznapi szörnyetegek

J. M. Miro igazán sötét meséje különleges képességekkel rendelkező gyerekekről, valamint azokról a felnőttekről szól, akik  vagy megpróbálják biztonságban tartani, vagy mindenáron el akarják pusztítani őket. A történet 1882-ben játszódik, a fő helyszínünk a Cairndale Intézet, amely a tehetségeknek nevezett különleges képességekkel rendelkező gyermekek iskolája. A Skócia távoli részén található intézet tagjai a világban felkutatják ezeket a gyerekeket, és elhozzák őket Cairndale-be, ott biztonságban élhetnek.

Cairndale falai között varázslatos ajtó húzódik a holtak világába, amelyet egy glifikának nevezett lény véd, és az ajtónak minden áron zárva kell maradnia. De valaki megpróbálja kinyitni, és tönkretenni az Intézetet és az ott élő tehetségeket…

Mivel a történet a viktoriánus korszakban játszódik, és Londonban (valamint más helyszíneken), Miro remekül felidézi az utcák zordságát és a nélkülözők szörnyű életét.

A történet nagy részét a jelenben meséli el, de a szerző flashbackekkel tölti ki a szereplők hátterét, ami gazdagítja és mélységet adott a történetnek. Rendkívül izgalmas jelenetek voltak benne, egyes részeken alig bírtam lapozni, úgy faltam az oldalakat. Nagyon szerettem a bemutatott zord világot, mégis a karakterek alapos jellemzése és részletes háttérsztorijuk adta az egész mű alapját.

Köszönöm a recenziós példányt az Agave Könyveknek.

Szólj hozzá

recenzió Agave J. M. Miro Hétköznapi szörnyetegek