2024. feb 24.

Ava Reid: A Tündérkirály rejtélye

írta: Mézesmoly
Ava Reid: A Tündérkirály rejtélye

img_6287.jpg

Különleges atmoszféra jellemzi a könyvet, amolyan komor, nyirkos, sötét, szinte még fáztam is olvasás közben. Ezt a hatást tökéletesen átadta.

Instagram poszt

 Effy építészhallgató, jelentkezik egy feladatra, kedvenc írója egykori otthonának felújítását kell megtervezni. A birtokon ott él az író fia, Ianto, a megbízó, aki nagyon furcsa módon fejezi ki érdeklődését a lány iránt. Preston, az irodalom szakos hallgató is a házban kutat, lehetséges szakdolgozati téma után.

 A könyvet itt találod meg

Egy fantasy világban vagyunk, vagy mégsem? Ez járt végig a fejemben, ugyanis a különböző rémképek, amiket álmában és ébren is lát Effy, elbizonytalanítottak, hogy ez lehet végig csak a lány fejében történnek meg?

Nem gyakran fordul elő velem, hogy 150 oldal után kezd el érdekelni egy könyv és még ki is tartok addig. Nagyon lassan indult el a történet, vontatott volt, lassan csepegtetett minimális infokat, de annyira érdekes volt az alapsztori, hogy kiváncsi voltam, hova fejlődhet ez?

Nos nem bántam meg, hogy folytattam, mert a második fele MAGA A TÖRTÉNET, a két fiatal közös nyomozása az ország leghíresebb könyve keletkezésének körülményei után, vajon ki írta valójában az Angharad történetét?

A világépítés nagyon hiányzott, a két szemben álló ország ellentétéről is szívesen olvastam volna, ezek kitöltötték volna az űrt, amit hagyott néha a történet maga után. Viszont a kutatás során talált bizonyítékok, titkos napló és levelek egyre inkább kíváncsivá tettek, mi történt, ki írta a könyvet, tényleg létezik a Tündérkirály?

Ha szereted a dark academy hangulatú könyveket, rejtélyeket és a lassan építkező történeteket, akkor szívből ajánlom a könyvet, a végére már letehetetlen volt 🤗

Köszönöm szépen az Anassa Könyveknek a recenziós példányt!

Fülszöveg

Effy-t, az építészhallgatót sok mindennek nevezték már: hazugnak, cédának, problémás fiatal nőnek, de ő mindenekelőtt túlélő. Amikor megpillant egy pályázati hirdetést kedvenc írója, Emyrs Myrddin családi birtokának megtervezésére, biztos benne, hogy ez a végzete. A férfi leghíresebb művének, az Angharadnak – ami egy lányról szól, aki beleszeret a Tündérkirályba –, szakadt, szamárfüles példánya állandóan Effy éjjeliszekrényén hever. Míg mások kitalációként olvassák a történeteit, a lány tud valamit, amit ők nem: a Tündérkirály valóságos.

Amikor Effy megérkezik a Hiraeth Kúriába, egy süllyedő házba az éhező tenger szélén, találkozik egy földhözragadt, fiatal akadémikussal, Preston-nal, aki azzal a szándékkal érkezett, hogy bebizonyítsa, a lány kedvenc írója csaló volt. Preston a tanulmányainak szentelte az életét, nem hisz a végzetben vagy a mágiában. Azonnal versengeni kezdenek; a levelek, könyvek és naplóbejegyzések alapján rakosgatják össze a nyomokat, de sötét erők, mind halandó, mind mágikus egyaránt összeesküvést szőnek ellenük, és az igazság mindkettőjüket a vesztükbe sodorhatja.

Tulajdonságok

A könyvet itt találod meg

 

  • Kiadó: Anassa Könyvek

  • Oldalszám: 352

  • Kötésmód: puhatáblás

  • Nyelv: magyar

 9786156507181.jpg

Szólj hozzá