2023. dec 15.

Stella Albright: Holdfény szonáta - Mielőtt elmentél

írta: Mézesmoly
Stella Albright: Holdfény szonáta - Mielőtt elmentél

Egy könyv, amit átjár a zene. Egy könyv, ami valódi érzelmeket közvetít. Életek alakulását követhetjük, örömök, bánatok, boldogság és veszteség.  

Instagram poszt

 Ray, a híres rockzenész elvesztette minden emlékét egy balesetben. Egy üres vásznat kapott, tiszta lapot, amire újból elkezdheti gyűjteni élete pillanatait. Viszont a körülötte lévők nagyon is emlékeznek mindenre.

Mit élhet át valaki, akinek eltűnt az egész gyerekkora, nem emlékszik az elhunyt testvérére?

Ray nap mint nap emlékképeiért kutat.

Aki folyamatosan a múltban él, a jelent nem fogja megélni. Rátalál a szerelem, kézen fogva kíséri öröm és bánat. Majd még több öröm, majd hihetetlen fájdalom.

TikTok videó

 Szeretnék újraélni minden utolsót, mintha a legelső volna. Szeretném a szívembe vésni: nem csupán az első és az utolsó pillanat különleges, hanem minden egyes pillanat, amit a kettő között lehetőségem adatott átélni vele.

Lehetünk boldogak, mikor mindent elvesztettünk? A legsötétebb órán is rátalálhatunk a hitünkre, és sosem késő lépni, mert ha nem tesszük, csak azt bánjuk, hogy nem cselekedtünk.

A Holdfény szonáta megtanít szeretni, majd elengedni, szenvedni, majd megbocsátani. Túlélni, megbékélni és hinni. Stella Albright gyönyörűen bánik a szavakkal, az egész könyv egy tökéletesen megkomponált alkotás. Csakúgy, mint Beethowen Holdfény szonátája. Mondhatni szépirodalmi magasságokban éreztem magam, nagyon szép.

A legkülönlegesebb számomra a könyvben az emlékek és a valóság finom átmenete. Ha belepillantasz a tükörbe, önmagadról eszedbe juthat egy gondolat, egy kép a múltból. Ilyen finom határvonal választja el ezeket a jeleneteket, amik nem fejezetekre szabdalja a könyvet, hanem egy szép ívet jár be a fejezeteken belül. Tökéletes film lenne belőle, olvasás közben megelevenedik a filmvásznon is a szemed előtt.

Nem egy egyhuzamban elolvasós könyv, habár olvastatja magát, mély gondolatait napokig érlelgettem, nem akartam idő előtt elköszönni a történettől, nagy kedvencem lett, az biztos.

Köszönöm szépen a bizalmat és a recenziós példányt Stella Albrightnak és az Álomgyár Kiadónak.

Fülszöveg

Egy dallam megváltoztathatja a múltat

Ray, a fiatal francia rockzenész élete gyökeresen megváltozott, amikor egy súlyos balesetben elveszítette minden emlékét. Azóta fogalma sincs arról, kicsoda ő, nem ismeri fel a szüleit, régi barátait. Öccsére sem emlékszik, aki vele volt a tragédia napján, őt azonban már nem tudták megmenteni... 

Elfeledett világával csupán hűséges társa köti össze: a gitárja. Hiszen egyvalamiben teljesen biztos, a zene mindig menedéket nyújtott számára. Minden más tovatűnt. Talán mindörökre.

Az amnéziával küzdő fiúnak szembe kell néznie apja elvárásaival. És nem csupán a koncerteken kell erőn felül teljesítenie, helyettesítenie kéne a testvérét is…

A régmúlt sűrű fekete lyukká tömörült össze. Vajon a siker és a vele jött gazdagság betöltheti az űrt a zenész magányos, sötét univerzumában? Egyáltalán betörhet valaha is oda a fény?

A titokzatos zongorista, Elena White változást hoz az életébe. Játékának melódiája, szívük és különös vonzalmuk egymás és a muzsika iránt valami eddig ismeretlent ajándékoz Ray-nek. A reményt, hogy visszakaphatja egykori önmagát. Ahogy a dallam nyomán ébredezni látszik az emlékezete, rájön, semmi sem az, aminek mindeddig hitte. De elég a zene, a hit és a szeretet ereje ahhoz, hogy Ray emlékeinek széttört darabkái újból egyesüljenek?

Stella Albright, a nagy sikerű Búcsúszimfónia-duett szerzője megindító, zenével átitatott regényben tárja fel a lélek legmélyebb titkait. Egy harcos, túlélő, szerelmes fiatal férfi küzdelmes életének tükrében.

Tulajdonságok

  • Kiadó: Álomgyár Kiadó
  • Oldalszám: 448
  • Kötésmód: puhakötés
  • Nyelv: magyar

 

A könyvet itt találod meg

Szólj hozzá