2023. dec 15.

Prem Rawat: Halld a belső hangod

írta: Mézesmoly
Prem Rawat: Halld a belső hangod

 …többek vagyunk, mint porhüvelybe zárt agyalók?

Érezted már, hogy nem elég egy nap a 24 óra? Dolgozol, suliba jársz, házit írsz, mosol, főzöl, takarítasz, néznél egy filmet, játszanál a gyerekkel, kutyával, olvasni is szeretnél, de a barátokkal is töltenél időt. Mindent akarunk egyszerre. A digitalizáció pedig még jobban rányomja erre a pecsétjét. Szüleinknek gyermekként a tv is újdonság volt, manapság szinte iPhone van az újszülött kezében úton kifelé az anyaméhből. És ezzel nincs is gond, amíg elválasztjuk a digitális létünket a saját gondolatainktól. Lépjünk hátra kettőt, tegyük le a telefont és élvezzük a csendet. Lehet először kicsit ijesztő, de hamar meg lehet szokni kettesben lenni a saját gondolatainkkal
 

Ismered azt a mozaik szót, hogy FOMO? Fear of missing out, vagyis félelem attól, hogy valamiről lemaradunk. Tökéletesen leírja a mai társadalmunkat. Pörgeted a social media felületeket, szomjazol tudat alatt az új infókra, ezek a platformok pedig ezt használják ki. Függője leszel, nézel egy filmet netflixen, olvasol egy könyvet, sétálsz a kutyusoddal és közben ott a teló a kezedben. Haladunk a korral, a technikai újdonságokat jobb elfogadni és beépíteni a mindennapjainkba, mint tiltakozni ellenük, mert ahogy szokták mondani, aki lemarad, az kimarad. Tanuld meg, használd ezeket az újdonságokat, általuk mi is fejlődünk, de legközelebb, mikor kezedbe veszel egy könyvet, tedd félre a telefonod, ha sétálsz a kutyáddal, csak rá figyelj, a természetre, a levegőre, a fákra. Ne rágódj a múlton, mi lett volna…, ne aggódj azon, mi fog történni, ott és akkor csak sétálj, éld meg azt a pillanatot, így rátalálhatsz a békére.

Ezen gondolatmenet mentén haladva kaphatunk tippeket a könyvben ahhoz, hogy végül békére találjunk ebben a zajos világban.
Köszönöm szépen a lehetőséget a Kossuth Kiadónak, hogy olvashattam a könyvet.

Fülszöveg

Modern világunk forgataga kimeríti és elbutítja az embereket, eltompítja érzékszerveiket. Prem Rawat könyvében megtanít minket lecsendesíteni a külső zajokat, elmondja, hogyan hallhatjuk megsaját szólamainkat, ismerhetjük fel a bennünk csengő béke dalát, a bölcsesség harmóniáit. Attól a perctől fogva, hogy belső békénk hangja megszólal bennünk, képesek leszünk ellenállni a külvilág pusztító hangorkánjának.

A Halld a belső hangod Prem Rawat élete munkájának kiteljesedése. A könyv pontról pontra vezet végig minket azon az úton, amelynek célja saját belső hangunk felfedezése. A szerző többek között javasolja, hogy olykor sétáljunk egyet a természetben, figyeljük annak rezdüléseit, vagy naponta vonuljunk félre néhány percre, amikor tisztán érezhetjük a mélyből feltörni vágyó hálaérzetet. Arrabiztat, szomjazzunk a békére, hogy zsigereinkben valóban megérezzük azt. A kérdés egyszerű: Tudjuk-e egyáltalán, hol vagyunk éppen most, és pontosan mit akarunk megtapasztalni ebből a világból?

Amint megtanuljuk meghallani belső hangunkat, óriási meglepetésben lesz részünk: átélhetjüksaját létezésünk csodáját. Életünk és egész életfelfogásunk abban a percben gyökeresenmegváltozik.

A könyv rendkívül érdekes és megdöbbentően tanulságos történeteken keresztül kalauzolja el azolvasót egy ősi tudás útján saját belső hangjának megszólaltatásához.
 

Tulajdonságok

  • Kiadó: Álomgyár Kiadó 
  • Oldalszám: 416 
  • Kötésmód: puhakötés 
  • Nyelv: magyar

 

A könyvet itt találod meg

 

Szólj hozzá