2023. dec 15.

Marissa Stapley: Lucky

írta: Mézesmoly
Marissa Stapley: Lucky

Egy csaló, akinek a legnagyobb álma a normális élet.

 
A sztori érdekesnek tűnt, nem tudtam mit várjak, de egy pár óra alatt lepörgettem, egyszerűenimádtam!

Lucky gyermekkora óta csalásban nevelkedett. Apja mindenre kitanította, ő volt a büntettek során a jobbkeze. Különböző trükkökkel loptak mindenkitől, akik tehetősebbek voltak. Mindig úton voltak, újabb álneveket használtak, senkihez sem kötődhettek, bármelyik perc lehetett az, amikor ismét le kell lépniük, hátrahagyva rövid időn belül felépített életüket.

A könyvet itt találod meg

Felnőtt nőként és rengeteg bűncselekmény után, Lucky és szerelme, Cary a végső nagy menekülésttervezték, letelepednek Dominikán. Viszont az indulás előtti reggelen Cary köddé válik, Luckytpedig országosan körözik. És megkezdődik a rohanás, a bujkálás, újabbnál újabb álnevek ésszemélyiségek.

Luckyt édesapja kicsi kora óta a világ legszerencsésebb gyermekének nevezte, sok-sok éven átugyanazokat a számokat rakta meg a lottón. 11, 18, 42, 95, 77.

Mikor úgy tűnt borul a terve, épp aznap kihúzták a számait, és nyert 350 millió dollárt. De nemvehette át a pénzt, különben letartóztatják.

Ezeken a szálakon és idősíkokon indul a történet, amik végül összefutnak, szép kerek egészetalkotva a könyv végén.

Tarts Luckyval ezen a hajszán! Vajon sikerül megszereznie a lottó nyereményt? Hátra tudja hagyniaz egész bűnözéssel töltött életét? Ki is valójában Lucky, a sok álszemélyiség közül ő tudjaegyáltalán?

Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti a pörgős könyveket, szeretne belelátni a csalókmindennapjaiba, és érdekli ez a vagány csaj élete és sorsa

Köszönöm szépen a Kossuth Kiadónak a recenziós példányt.

Fülszöveg

Mi lenne, ha megnyernéd a lottón a főnyereményt, de nem válthatnád be a szelvényt?

Lucky egy szélhámos lánya, maga is bűnöző. A barátjával együtt elkövetett bűncselekmény után már az új életét tervezi hamis papírokkal, amikor váratlanul teljesen egyedül marad. A barátjánaknyoma vész, és az apja segítségére sem számíthat a továbbiakban, akitől elsajátította gyerekkorában a csalás összes fortélyát.

Luckyt szorult helyzetében sem hagyja el a szerencse, ugyanis a lottón milliókat nyer. Ennek azonban nem sokáig örülhet, mert ráébred: ha beváltja a szelvényt, azzal felfedi a hatóságok előtt a személyazonosságát. Miközben igyekszik elkerülni a börtönt, és új tervet szőni a jövőjére vonatkozóan, muszáj szembenéznie a múltjával, mely több titkot rejteget, mint amennyivel képes lenne megbirkózni.

Tulajdonságok

  • Kiadó: Kossuth Kiadó
  • Oldalszám: 320
  • Kötésmód: puhakötés
  • Nyelv: magyar
 

A könyvet itt találod meg

Szólj hozzá