2024. ápr 02.

Elizabeth Lim: Hat bíborszín darumadár

írta: Mézesmoly
Elizabeth Lim: Hat bíborszín darumadár

20240329_102206_original.jpg

Ha a szerelem könyv lenne, így nézne ki. Már csak küllemével is felkelti az ember érdeklődését, mert ritkán látni ennyire gyönyörű borítót és élfestést. De ahogy mondani szokták, a külső megfog, a belső megtart. Varázslatos történet ez.  

Nagyon örülök, hogy egyre több keleti mitológiai történet jut el hozzánk. A távolkelet mesés titokzatossága nálam mindig egy biztos pont ahhoz, hogy szeressek, imádjak egy történetet. 

A fülszöveg bevezet minket a cselekménybe. Shiori, a bátor és talpraesett hercegnő egy nagy titkot őriz. Varázsereje van, de ha ez kiderül, az országa ezt száműzetéssel bünteti. A lány egy elrendezett házasság elől menekülve beleesik egy tóba, ahol megpillant egy sárkányt. Ez a sárkány fogja támogatni, hogy megtanulja erejét használni. Shiori mostohaanyja megtudja a lány titkát, és a lány is lerántja a leplet a nőről, de mielőtt ez kiderülhetne, a lányt és hat bártyját száműzi az országból.

Innen kezdődik a kaland, a varázslattal átitatott történet. Egy percig nem untam, fordulatos, nagyon jók a párbeszédek, a szereplők imádnivalóak.

Shiori, habár egy hercegnő, mégis feltalálja magát, bár néha naiv, de ügyesen kikeveredik minden nehéz helyzetből, a bátorsága pedig igazán páratlan. A könyv erőssége, a lány karakterfejlődése, mivé lesz egy lány, aki a könyv elején még azon sopánkodik, hogy nem tud mindenből enni egy fesztiválon :D

Kikii, az elvarázsolt papír daru, a hű bajtársa mindenben, igazi támogató barát, aki a végsőkig kitart és mellette marad.

Igazi mesebeli herceg szerepében pedig megjelenik Takkan, aki bizony mindenki szívét elrabolja.20240329_102314_original.jpg

A testvéri szeretet ábrázolása gyönyörű volt, ahogy a hét testvár egymásra támaszkodik, ahogy a fiúk óvni próbálják Shiorit... szívet melengető.

Minden szereplő karakteres, imádnivaló, vagy éppen nagyon lehet utálni. Ők töltik meg élettel ezt a csodálatos történetet.

A történet szépen zárul(na), de kapunk a végén egy felütést, ami miatt azonnal szeretném olvasni a következő kötetet, Shiori kalandjai folytatódnak.

- Spoiler -

Én azért szurkolok a sárkányunknak is, várom a történet folytatását, habár Takkan nagyon szerethető, Seryu szerintem tartogat még meglepetéseket ebben a románcban.

 

Fülszöveg

Egy ​száműzött hercegnő, egy alakváltó sárkány, hat elvarázsolt darumadár és egy irtózatos átok… Ez a mesék és mítoszok világából merítkező fantasy elvarázsolja az olvasóit.

Shiori'anma, Kiata hercegnője titkot őriz. Tiltott varázserőt birtokol. Rejtett képességére az eljegyzési ünnepség reggelén derül fény, mikor elveszíti az uralmát felette. Eleinte úgy tűnik, a véletlen a kezére játszik, hiszen lemondják az esküvőt, amit sosem akart, ám egyúttal magára vonja mostohaanyja, Raikama figyelmét is.
Raikama, aki ugyancsak varázserővel bír, Shiroi bátyjait darumadárrá változtatja, s megtiltja a lánynak, hogy bárkinek is szóljon erről; ha csak egy szó is elhagyja a száját, egy testvére meghal.
Shiroi magára maradva, némán és nincstelenül bátyjai felkutatására indul, s eközben fényt derít az összeesküvésre, amely a trónt fenyegeti. Csakis ő mentheti meg a királyságot, ám ehhez meg kell ajándékoznia bizalmával egy papírmadarat, egy szeszélyes sárkányt és a fiút, akivel frigyre kellett volna lépnie. És ez még nem elég: varázserejét, amelyet egész életében titkolt, fel kell szítania, bármibe is kerül…

Tulajdonságok

A könyvet itt találod meg

 

  • Kiadó: Menő Könyvek139508649.jpg

  • Oldalszám: 512

  • Kötésmód: puhatáblás

  • Nyelv: magyar

 

Szólj hozzá

Menő Könyvek Elizabeth Lim