2023. dec 15.

Negatív szereplőkért rajongunk?

írta: Mézesmoly
Negatív szereplőkért rajongunk?

Nőket gyilkol, a vérükkel fest, így szabadítva fel a lelküket…

Ludányi Bettina Festménybe zárt lelkek című könyvének gyilkosáról van szó.

És én mégis, egész egyszerűen imádtam a fickót.

A könyvet itt találod meg

Úgy lett megalkotva, hogy habár halomra öli a nőket, mégis teljesen megnyerő volt a személyisége.Olvasás közben én akartam lenni az a nő, akiben nem azt látja, hogy meg akarja menteni a lelkét,hanem azt a nőt, akiért érdemes lenne élnie.

Emellett teljesen el tudtam engedni a tényt, hogy micsoda mészárszék is az ő galériája.

Veletek is előfordul, hogy elkezdtek szimpatizálni a negatív szereplőkkel? Mi fog meg bennüklegjobban?

Olvasd el Ludányi Bettina írónő szavait, mit gondol erről a jelenségről:

Véleményem szerint a negatív karakter egyrészt mindig érdekesebb. Tudni akarjuk, mi van a múltjában, miért jutott idáig. Ha pedig megismerjük, akkor meglátjuk, hogy mindaz, ami negatív szereplővé teszi, csupán a felszín. A mélyben valami egészen elképesztő sztorik húzódnak meg, amelyek miatt elkezdünk szimpatizálni vele. Meglátjuk, hogy ő is ember, és valaha érző lélek volt, csak kiölték ezt belőle. Elkezdjük sajnálni, és akit sajnálsz, azt már eleve utálninem tudod, ugyanis ez a két érzelem némiképp üti egymást. Mindemellett sok negatív szereplőnek megvan a maga intelligens világlátása, ami még több szimpátiát ébreszthet bennünk. Ilyen volt John is a Festménybe zárt lelkekben. Ő ilyen szempontból egy nagyon erős karakter. Ráadásul valójában végig nagyon tiszteletteljes és figyelmes volt - egészen addig, amíg le nem ment a nap.

 

Megkérdeztem kedves blogger társaimat is, ők mi miatt szeretik a negatív szereplőket.

… ha egy gyilkosról van szó például, akkor talán az, hogy megsajnálom, és ezzel közelebb kerül hozzám..mert oka vanannak, hogy gyilkos lesz, tehát valami olyan dolog történt azéletében, ami miatt elborul az agya, és ha sajnálatból is, deközelebb kerül hozzám

@konyves_gondolatok

 

Mert szerintem nagyon érdekesek a negatív szereplők is,mondjuk a gyilkos.

@gurrukonyv

 

Az emberi elme sötét zugaiba való betekintések során tudatára ébredünk, hogy hasonló sérelmeink, soha nem gyógyuló sebeink vannak nekünk is. Ezáltal könnyebben azonosulhatunk tetteik miértjével. Továbbá a negatív szereplők többnyire magas intelligenciával, esetleg művészi vonásokkal, illetve megnyerő külsővel rendelkeznek. Nem egyszer fordult elő velem, hogy a " gonosz"- hoz vonzódtam.

@esolteszeva

 

Adrenalin Beteg elme Rohadt okos Zseniális Pszichopata

@book.photo94

 

...ha kedvencet kéne választani, akkor egyértelműen Noah-t választanám. Hánytatott gyermekkora ellenére nem vált olyanná, mint az apja, pedig megtehette volna. Számomra jó volt olvasni, hogy mennyire segítőkész, milyen áldozatokra képes a legjobb barátja érdekében. A mai világban nem hiszem, hogy előfordulna ehhez hasonló (persze előfordulhat valakinél).

@fantazia_birodalma

Ha egy karakter úgy van megalkotva, hogy tetszik aszemélyisége, akkor lehet negatív is, akkor fogok veleszimpatizálni.

@szabotimi_books

 

"A negatív szereplők sokszor azért vonzóak a számunkra, mertképesek vagyunk elképzelni, milyen lenne ha egy rosszfiú a mihatásunkra változna meg, ha mellettünk találná meg azt, amitkeres. Szerintem ezért a képzeletért olyan népszerűek azok aregények, ahol főszereplők tipikus rosszfiúk."

@egykonyvmanoelmenyei

 

Fülszöveg

A lelkeket festményekbe zárja, hogy örökké ragyoghassanak

A rendőrség egy kivéreztetett női holttestet talál Houston egyik sötét sikátorában. Scott C. Flynn nyomozó kapja meg az ügyet, aki azonnal nekilát a rejtély felgöngyölítéséhez. Amikor végre áttörést ér el, Flynn ismét nehéz helyzetben találja magát. John M. McGlothlin látszólag egy hétköznapi festőművész életét éli, a felszín alatt azonban szörnyű titkokat őrizget. Munkái a női szépséget és a nőies ragyogást ábrázolják, ám többek ezek hétköznapi festményeknél. Egy festő. Egy nyomozó. Megannyi áldozat. És egy nő, aki közelről látta a gyilkost, mégis túlélte! Ő az álcázás mestere, egy agyafúrt szélhámos, és talán a kulcs a gyilkos elfogásához.

Ludányi Bettina legújabb regényében bepillantást nyerhetünk egy sorozatgyilkos megborult elméjébe. Izgalmas és brutális utazást teszünk a művészetek világába, és választ kapunk a valódi nőiesség kérdéseire. 

Tulajdonságok

  • Kiadó: Álomgyár Kiadó
  • Oldalszám: 416
  • Kötésmód: puhakötés
  • Nyelv: magyar

 

A könyvet itt találod meg

Szólj hozzá